11 Ocak 2019 Cuma

Kahve Atıklarından Üretilen Ayakkabı

Kahveyle Tasarlanmış Ayakkabı

Kahve Atıklarından Üretilen Ayakkabı


Dünya, bir değişim içinde. Bu değişimler hayatı kolaylaştırırken, bazen de zorlaştırabiliyor. Önemli olan uyum sağlamak. Uyum sağlayan herkes, rahatça yolunu bularak daha huzurlu bir geleceğe göz kırpabiliyor. Herkesin kılavuzu yeniliğe alışmak olmalı. Aksi takdirde her şey zor. (Bakınız: 2019’da Türkiye’yi Bekleyen Değişimler)

Sistemin önümüze sunduğu yeniliklere hızlı bir şekilde uyum sağlayan önemli aktörler arasında dünyaca ünlü markalar da var. Bu markalar, yeniliklere alışma sürecini hızlandıran ve bu süreci destekleyen önemli bir görev üstleniyor. Örneğin Google ve Levi’s işbirliği ile üretilen akıllı ceket, bunun güzel örneklerinden biri. Günümüzde artık tüm dev markalar, teknolojiden beslendikleri için bunları tek tek saymak mümkün değil.

Fakat arada ilginç buluşlar da çıkmıyor değil. Örneğin kahve kokulu ayakkabı, gülümseten icatlardan biri. Teknoloji ile iç içe yaşadığımız bir hayat, bazen farklı sürprizler de sunabiliyor demek ki.

Kahve Kokulu Ayakkabı


Nat-2 isimli Alman bir firma, öğütülmüş kahve atıklarından ayakkabı üreterek böylesine farklı bir ürüne imza atmış. Böyle bir ayakkabı giyme fikri, kahve tutkunlarının kesinlikle hoşuna gidecek. Ancak bu ayakkabının kahve severlerin fazlasıyla hoşuna gidecek bir başka özelliği daha var. Bu da ayakkabının kahve kokması. Kahve atıklarından yapılan bu ayakkabı, kahvenin doğal kokusu eşliğinde harika bir deneyim yaşatıyor.

Ayakkabının üretiminde kullanılan kahve atıkları, firmanın stok durumuna göre değişiyormuş. Ancak ayakkabı malzemesinin % 50’sinin kahve atığı olduğu garanti. Geri kalanı ise kahveyle ilgili olmayan farklı materyallerden üretiliyor. Aynı zamanda ayakkabının vegan bir anlayışla üretildiğinin de altını çizelim. Tam bir dost canlısı olan bu ayakkabıda, hayvansal ürüne denk gelmek mümkün değil.
Peki, Fiyatı Ne Kadar?

Geldik asıl önemli konuya. Bu orijinal yapım ayakkabının fiyatı ne kadar? Böyle bir ayakkabınızın olmasını istiyorsanız 390 Euro’yu gözden çıkarmanız gerekiyor. Ayaklarım kahve koksun, kahve kokusu nereye gidersem oraya gelsin diyorsanız, bu ürünü kaçırmayın.


Kahveyle Yapılan Ayakkabı



Kahveyle Yapılan Ayakkabının Resmi