11 Ocak 2019 Cuma

Kadınların Kıllı Olmalarını Destekleyen Kampanya: “Januhairy”

Januhairy

Kadınların Kıllı Olmalarını Destekleyen Kampanya: “Januhairy”


Şu ana kadar birçok kampanya gördük ancak böylesi bir kampanya ilk kez karşımıza çıkıyor. İngiltere Exeter Üniversitesi öğrencisi Laura Jackson, başlattığı kampanya ile tüm kadınlara vücut kıllarını uzatmaları için çağrı yapıyor. Januhairy (Kıllı Ocak) isimli bu kampanyaya dünyanın farklı yerlerinden birçok destek geldi. Kampanyanın amacı, kadın vücudunun kılsız olması gerektiği fikrine karşı çıkmak ve kadın vücut kıllarının toplum tarafından kabul edilmesini sağlamak.

Laura Jackson’a göre vücut kıllarını kesen kadınlar, gerçek benliklerinden uzaklaşıyor. Bu nedenle Laura Jackson başlattığı bu kampanya ile Ocak ayında kadınlara kıllarını almamaları için destek veriyor. Bu kampanya ayıca, kadınların medyada sürekli ağda yapılmış ve bakımlı olarak gösterilmesine de bir tepki niteliği taşıyor.

Laura Jackson bu kampanyanın kabul görmeyeceğinin farkında. Ancak 21 yaşındaki Exeter Üniversitesi öğrencisi, kadınların kıllı ya da kılsız olmalarından bağımsız olarak doğal halleriyle kalmaları gerektiğini düşünüyor. Kampanyanın Facebook sayfasına katılım, şimdiden 1000 kişiyi geçti. Aralık 2018 arasında başlatılan kampanyaya İngiltere, ABD, Rusya, Almanya gibi ülkelerden destek geliyor.

Kampanya, aynı zamanda maddi destekleri de kabul ediyor. Kampanyadan toplanan maddi yardımlar, genç kızların özgüvenlerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programı Body Gossip’e aktarılacak.

2 yorum:

  1. Ya Bi git kendi üşeniyor temizlenmeye yanına da yandaş arıyor sanırım.

    YanıtlaSil
  2. kıllı kadınlara çok güzel yakışıyo kıllı kadınlara bende deştek veriyom kıllanmak gözeldir

    YanıtlaSil