24 Kasım 2018 Cumartesi

İnsanlardan uzak Sentineller Kabilesi

Sentineller Kabilesi

Sentineller Kabilesi


Biraz değişik geldi değilmi ? peki bu dünyanın en saldırgan , Amerikali misyoneri öldüren ve acımasız olan kabileyi tanımanızın zamanı geldi. Bugünki yazımızda Sentineller Kabilesi hakkındaki herşeyi , fotoğrafları ve videoları paylaşıcaz.Makaleyi faydalı bulursanız yorum yapıp , paylaşmayı unutmayın.


Sentinel Kabilesi normal şartlar'da Hindistan'a bağlı olmasına rağmen , hiç kimse adayı ziyaret etmeye ve Sentinel Kabilesi'ne yaklaşmaya cesaret edemiyor.Bunun nedeni ise kabilenin aşırı derece vahşi ve düşmancı tavrı olarak gösteriliyor. Adayı ziyaret etmeye çalışan herkes saldırıya uğrayıp yaralandı ya da öldürüldü.

Sentinel Kabilesiyle Hiç Bağlantı Kurulmadımı ?


1896 yılında hapistan kaçan Hintli firarinin derme çatma salıyla Kuzey Sentinel sahiline ulaşmayı başardı. Maalesef birkaç gün  sonra ölü olarak sahilde bulundu.

2 Ağustos 1981'de Primrose gemisi Kuzey Sentinel kayalıklarında karaya oturdu.
Mürettebat ellerinde mızrak ve oklarla onlara doğru koşan erkekleri gördü , Kaptan her ne kadarr radyo freankasıyla yardım çağrısında bulunsa da karşılık alamadı. Şans eseri mürettebat suya atladı ve suyun bulanık olması sayesinde kurtulmayı başardılar ve birkaç gün sonra helikopterle kurtarıldılar.

Daily Mail'ın haberine göre geçen yıl balıkçıların yoğun olarak gitti bölgede 7 erkek , Hint Sahil Güvenliği tarafından yakalandı. Balıkçılardan birinin ifadesine göre , balıkçı adada kabileye yakın bir yerden karaya çıkıyor ve burnu bile kanamadan kaçmayı başarabiliyor.

Kabile insanlarının haklarını koruyan organizasyon olan 'Survival International Sentineller Kabilesi'ni 'Yeryüzünde yaşan en korumasız toplum' olarak tanımlıyor ve grip ve kızamık dahil hiçbir hastalığa bağışıklılığının olmadığının altını çiziyor.

2004 Yılında  yaşanan bir olayda Hint okyanusu deprem felkatinden sonra Hindistan hükümeti bölgeye helikopter yollayarak kabilenin durumunu inceledi.Diğer adalarda ağır hasar meydana gelmesine rağmen Kuzey Sentinel Adası'nda ve yerlerinde hiç hasar olmaması merak uyandırdı.

Helikopter bölgenin üzerinde uçarken bir grup kabile üyesi helikoptere taş ve mızrak fırlattı.

Aşağıdaki görüntü Bölgede uçan bir helikoptere taş atan Sentinel kabilesinin üyeleri.

Helikoptere taş atan Sentineller Kabilesi

Sentineller Kabilesi Hakkındaki Gerçekler ?


Sentineller Kabilesi'nin 60.000 yıldır adada yaşadıkları biliniyor.
Bu inanılmaz ve izo zaman dilimi içerisinde dış dünyaya karşı düşmanlık beslemelerinin nedeni geçmişte dış dünyayla yaşadıkları problemlerin olabilme ihtimali var.Kabileyi korumak ve gereksiz şiddeti önlemek için , Hindistan hükümeti adaya 3 milden fazla yaklaşmayı yasakladı.

Ada ve yerlileri hakkındaki araştırmanın yetersizliğinden dolayı çok fazla bilgiye sahip olamıyoruz. Kabilenin 50 ile 400 arasında olduğu tahmin ediliyor ve kabilenin avcılık ve toplayıcılıkla geçindiği biliniyor. Ağaçların yoğunluğundan dolayı adayı havadan da gözlemlemek oldukça zor. Bu durum kabile halkının tarımla çok alakasının olmadığını gösteriyor.

Dış dünyayla bağlantılarının olmaması onların bu kadar uzun zamandır yaşamlarının nedeni olabilir.
Kabilenin okyanusun ortasında ve uygar dünyadan uzakta ne kadar daha yaşayabileceği merak konusu...

Kısacası 

  • Dışarıdan gelen herhangi bir yabancı toplumla iletişim kurmayı reddeden ada halkı, gelen kişilere oklarla saldırarak agresif tutumunu açık bir şekilde gözler önüne seriyor.
  • Yaklaşık 60 bin yılı aşkın süredir Hint Okyanusu'ndaki Kuzey Sentinel Adası'nda yaşayan kabile üyeleri; modern toplumsal düzeni reddederek, dış dünyadan izole olarak yaşamını sürdürüyor.
  • 2006 yılında iki balıkçıyı adaya fazla yaklaştıkları için öldüren Sentinellilerin YouTube'da yer alan video görüntüleri 2 milyon izlenme sayısına ulaştı.
  • Sentinel Kabilesi hakkında bir belgesel olan video görüntülerinde, kabile üyeleri ile iletişim kurmaya çalışan kameramanın, ada halkının sert tavrıyla karşılaştığı gözlemleniyor. Avrupalı sömürgecilerin daha büyük Andaman Adaları'na yaptıkları ziyaretler ve batık gemiden kurtulup vahşi Kuzey Sentinel Adası'nda hayatta kalmaya çalışanlar haricinde, Sentinel Adası büyük ölçüde bakir kalmış.
  • Bir başka ilginç nokta ise; Sentinel Halkı bu fırtınayı önceden tahmin etmiş ve adanın yüksek bölgelerine kaçarak tehlikeyi atlatmışlardı.
  • 1880 yılında İngiliz bilim insanı M.V Portman liderliğindeki bir keşif ekibi 6 yerliyi adadan zorla kaçırdılar. Bu 6 yerlinin bir kısmı hastalıktan öldü. Hayatta kalanları ise keşif ekibi yanlarında hediyelerle adaya geri bıraktılar. Bu ziyaretin dışında ada halkı 20. yy'ın ortasına kadar bir daha rahatsız edilmedi fakat Portman fotoğrafta görülen Andamanlı kabile üyelerinin üzerinde antropolojik çalışmalarını sürdürdü.
  • O ziyaretlerden sonra Sentinelliler arkadaş canlısı tavırlarından tekrar uzaklaştılar. 2004 yılında Hint Okyanusu'nda meydana gelen tsunami sonrasında bölgede incelemeler yapan helikoptere oklarla saldırdılar.
  • 1960'larda Hint Hükümeti Sentinel Halkı'yla bağlantı kurma görevine kalkıştı ve 1967'de adaya düzenli ziyaretler yapılmaya başlandı fakat bu ziyaretler adalılara hediyeler bırakıp oradan ayrılmanın ötesine geçemedi.

VİDEO

Dünyanın En Tuhaf Kabilesi: (Sentinel Kabilesi)



Dünyanın En Tuhaf Kabilesi Sentinel Kabilesi 


Dış Dünya ile Bağlantıyı Reddeden Sentinel Kabilesi


Kaynak(lar)

-fotogaleri.haberler.com 9 adet mısra
-youtube.com 3 adet video
-bbc.com 4 adet alıntı cümle
-tr.euronews.com 2 adet eleştiri cümlesi
-uplifers.com sentinel hakkındaki gerçekler
-themindunleashed.org çeviri alıntısı

Kaynaklar yukarıda belirtilmiştir , makale komple alıntı değildir .



2 yorum:

  1. Adamlara bir yandan da hayran olmamak elde değil. Ne güzel soyutlamışlar her şeyden kendilerini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediginiz gibi bir yandanda guzel görünüyor ama ..

      Sil