13 Ocak 2019 Pazar

Bu Cihaz Yüzünüzden Yılları Siliyor

Opte

Bu Cihaz Yüzünüzden Yılları Siliyor


Ciltteki yaşlılık belirtesi olan leke ve izleri yok etmek için bir yazıcı cihaz geliştirildi. Yüz ve eller için kullanılan bu cihaz, Las Vegas’taki CES Teknoloji fuarında sergilendi. Procter&Gamble şirketi tarafından geliştirilen bu yazıcı ile daha genç görünmek mümkün. Yazıcının yaptığı işlem basit: Öncelikle cildi tarıyor. Ardından kan damarları ve farklı lekeler gibi yaşlılık izlerini gidermek için bölgeye küçük bir makyaj uyguluyor.

Geçtiğimiz günlerde Las Vegas’taki teknoloji fuarında ürünün tanıtımı yapıldı ve şirket yetkilisi BBC muhabiri üzerinde ürünün uygulamalı olarak nasıl çalıştığını gösterdi. Opte isimli bu yazıcının üzerinde saniyede 200 kare alan bir kamera bulunuyor. Cilde uygulandığı zaman cilt renklerinin farkına göre verileri işliyor. Daha sonra bu verileri bir mikroişlemciye ve 120 thermal inkjet yazıcıya gönderiyor. Ardından da çıkan sonucu direkt olarak cilde uygulayarak renk farklılıklarını ve lekeleri gideriyor.

Opte, yüzdeki hipermigmentasyon lekelerini gidermede de işe yarıyor. Cihazın hafif, orta ve koyu olmak üzere 3 farklı renk paleti bulunuyor. Dolayısıyla farklı renklerdeki ciltler de bu cihazdan yararlanabiliyor.

Cihazın BBC muhabirinin üzerinde uygulandığı video:

Cilt lekelerini kapatan Opte, aynı zamanda leke giderici makyaj yapma ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Ürünü geliştiren şirketin önerdiği bu cihazla birlikte hafif bir nemlendirici krem kullanmak. İstenmeyen yaşlılık lekelerini gideren ve daha genç bir görünüm kazandıran bu cihazın önümüzdeki yıl piyasaya çıkacağı bekleniyor.