25 Aralık 2018 Salı

Yeşil Kahve ve Faydaları

Yeşil Kahve


Yeşil Kahve ve Faydaları


Yeşil kahve, son zamanlarda sıklıkla duymaya başladığımız bir kahve türüdür. Yeşil kahve, kahve meyvesinden ayrılan yeşil renkli çekirdeğin öğütülmesi ile elde edilir. Bu kahve türünün çekirdeği kavrulma işleminden geçmediği için yeşil rengini korumaktadır.

Yeşil kahve, tükettiğimiz diğer kahvelere göre çok daha fazla sağlıklıdır. Çünkü tükettiğimiz diğer kahveler kavrulduğu için kahve çekirdeğinin içindeki faydalı kimyasalların birçoğu azalır. Ancak yeşil kahve, kavrulmadığı için sağlıklı kimyasal ve elementleri içinde barındırır.

Örneğin klorojenik asit, yeşil kahvede daha fazla bulunan bir antioksidandır. Klorojenik asitin damar sağlığı ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Yağ yakımını hızlandıran Yeşil kahve, kilo verme konusunda da yardımcıdır. Ayrıca yeşil kahve kavrulmadığı için daha az kafein barındırmaktadır. Yeşil kahvenin faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için günde en fazla 2 bardak tüketilmesi önerilmektedir.

Tükettiğimiz normal kahvedeki kokuyu, aromayı ve rengi yeşil kahvede göremeyiz. Ancak diğer kahve türlerine göre daha sağlıklı olduğu garanti ediliyor. Şimdi yeşil kahvenin diğer faydalarına bakalım:

  • -Hafıza üzerindeki etkisi
  • -Kan basıncını azaltması
  • -Tansiyonu düşürmesi
  • -Bağışıklık sistemini güçlendirmesi

Pek çok derde deva olan yeşil kahve ile ilgili araştırmalar sürüyor. Yeşil kahve dünyanın farklı yerlerinde hap, kapsül vb. farklı formlarda satılıyor. Türkiye’de ise bu kahveyi aktarlardan, marketlerden, bitkisel ürün satan yerlerden ve internet üzerinden bildiğimiz kahve formunda satın almak mümkün.

5 yorum:

  1. @Yusuf Sezgin sizi bilgilendirdiğimiz için mutlu olduk ;)

    YanıtlaSil
  2. Hertürlü kahveden sonra yeşili hiç denemedim en son beyazda kaldım ben...kolay gelsin...com uzantısını nasıl aldınız?

    YanıtlaSil
  3. @Tülin AKIN ATEŞAL godaddy.com'dan aldım bununla ilgili detaylı olarak makale yazıcam.

    YanıtlaSil