24 Aralık 2018 Pazartesi

Sipariş Almadığı Zaman Dans Eden Robot

Dans Eden Robot

Sipariş Almadığı Zaman Dans Eden Robot


Her gün yeni bir robot haberi ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu haberlerden biri de Çek Cumhuriyeti’nden geldi. Prag şehrindeki bir barda, robotlar barmenlik yapmaya başladı. Bara gelen müşteriler, siparişlerini akıllı telefondan veriyor. Bu siparişleri ise barmen görevi üstlenen bir robot kolu hazırlıyor. Siparişleri hazırlayan robotun bir de sürprizi var. Bu robot, sipariş almadığı zaman dans ediyor.

İşletmenin sahibi ve robotun geliştiricisi Marcel Soural isimli bir girişimci. Bu kişi, dünyada bu teknolojide birkaç tane işletme olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Robot çalıştıran işletmeler, bir gün insan çalıştıran işletmelerden daha fazla olacak”. Video için tıklayın.

Siparişleri hazırlayan ve dans eden robotların bulunduğu bu restorana Cyberdog ismi verilmiş. Acaba işletmenin adı, “teknolojinin esiri olduk” şeklinde bir örtük anlam barındırıyor olabilir mi? Barındırmasa bile günlük yaşantımızı bu tarz icatlara bağımlı getirdiğimiz sürece geleceğin dünyasını robotlar inşa edecek gibi gözüküyor.