24 Aralık 2018 Pazartesi

100.000 Dolar Vererek Titanik Görmeye Ne Dersiniz?

Titanik

100.000 Dolar Vererek Titanik Görmeye Ne Dersiniz?


1997 yılındaki Titanic filmi olmasa araştırmacı ruhlu kişiler dışında birçoğumuz Titanik faciasından haberdar olmayabilirdi. Bildiğiniz gibi tüm zamanların en büyük gemisi Titanic, 1912 yılında bir buz dağına çarpmış ve tarihin en büyük kazalarından birinin ana aktörü olmuştu. Ancak kazanın üzerinden 100 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Titanik ile ilgili sırlar açığa çıkmış değil. Bu gidişle Titanik ve kaza ile ilgili her şeyin netleşmesi çok zor. Çünkü Titanik’in enkazı Atlas Okyanusu’nda 13.000 feet’ten daha fazla bir derinlikte. Bu derinliğe inmek olağanüstü bir cesaret ister.

OceanGate Kolları Sıvadı


2009’da kurulan ABD’li OceanGate isimli bir firma “bu kadar gizem yeter” demiş olacak ki Titanik’in enkazına ulaşmaya karar vermiş. Şirket yetkilileri, tüm olanaklarını Titanik gemisine ulaşmak için seferber ediyor gibi. Titanik kalıntılarını bulmak için kullanacakları gemilerden birinin adı Titan. Şirket yetkilileri aynı zamanda 6 aydır dalışları mükemmelleştirmek için deneme yapıyor.
Titanik Görmenin Bedeli 100.000 Dolar

Şu ana kadar hiç kimsenin cesaret etmediği bu çılgın projeyi gerçekleştirmek elbette maliyetli. Maceraperestliğin yanı sıra bütçe de gerekiyor. Peki, şirket bu bütçeyi nereden karşılamayı hedefliyor olabilir: Titanik görmek için sabırsızlananlardan…

OceanGate şirketi, belli bir ücret karşılığında Titanik görmek isteyen sivilleri de bu araştırmaya dahil edeceğini duyurdu. Bu araştırmaya katılmanın bedeli ise 100.000 Dolar. OceanGate şirketi, 100,000 Dolar veren herkesi, bu araştırmaya dahil edecek. Bu projeye katılanlar OceanGate şirketi ile Atlan Okyanusu’ndaki Titanik kalıntılarını görecek… tabi önce 100.000 Bin Dolar’ı verecek.

Elbette Atlas Okyanusu’nun dibine inmek kimsenin aklına gelmezdi. Eğer böyle bir fikri olan varsa 100.000 Dolar vererek OceanGate şirketinin atılgan ve yürekli elemanları ile Atlas Okyanusu’nda unutulmaz bir tatile çıkabilir. Üstelik tarihin en büyük gemisini görmek de yanında bonus.

Twitter hesabından sürekli Titanic seferi ile ilgili paylaşımlar yapan OceanGate şirketi, önümüzdeki yaz mevsimi Titanik’e ulaşmak için Atlas Okyanusu’nun dibine 6 sefer yapılacağını açıkladı. Zengin ve macera ruhlu tatilciler, şimdiden planlarını Titanik ziyaretine göre ayarlayabilir.

Çılgın yolculuğun videolu haberini için tıklayın.

Bu projeye katılım bedeli neden 100.000 Dolar sorusunun cevabı ise şu: Çünkü 1912 yılında Titanic gemisine binmek için 1. sınıf yolcuların verdiği ücret 4.350 Dolardı. Bu fiyatın günümüzdeki karşılığı ise 105.112 Dolar’a denk geliyormuş. OceanGate şirketine ve bu araştırmaya katılacak sivillere şimdiden başarılar. (Araştırma sırasında umarız 1989 yapımı Abyss filmi gerçek olmaz. Filmde batan bir gemiye ulaşmaya çalışan görevliler, dünya dışı formlarla –evet uzaylılarla- karşılaşıyordu)


1 yorum:

  1. 100.000 dolarım olsa kesinlikle batık Titanik için harcamazdım. Dünyada ne güzel yerler var görülecek değil mi ama :)

    YanıtlaSil