21 Aralık 2018 Cuma

Ayak Detoksu Nasıl Yapılır Bedeninizdeki Zehirli Maddeleri Atacaksınız!

Ayak Detoksu

Ayak detoksu nasıl yapılır bedeninizdeki zehirli maddeleri atacaksınız!


Son yarıyıllarda en popüler hale gelen detoks usullerinden biri de ayak detoksudur. Ayak detoksu bedeninizde biriken hasarlı akışkanları, zehirli maddeleri atmaya yaramaktadır. Genellikle ayak detoksu yaptırmak isteyenler hoşluk merkezlerine gitmekte ve burada yaptırmaktadır. Ayak detoksunuzu konutta kendiniz bir uzmana gereksinim dinlemeden yapabileceğinizi öğreniyor muydunuz? Ayak detoksu nedir? Bereketleri nelerdir? Nasıl yapılır? gibi merak edilen suallerin yanıtlarını sizler için hazırladık! Konutta hazırlayacağınız kolay malzemelerle kendi detoksunuzu kendiniz yapabileceksiniz. İşte konutta ayak detoksu yapmanın usulü!

BEDENDEKİ ZEHİRLİ MADDELERİN ATILMASINI SAĞLAMAKTADIR

Ayak detoksu dediğimiz şey, bedendeki zehirli maddelerin atılması anlamına gelmektedir. Ayak maskeleri, ayak pedleri, akupunktur ve iyonik ayak detoksu aygıtları vardır. Ayak detoksunun bedenin PH seviyesini daha alkali hale getirmeye destekçi olduğuna inanırlar. Ayrıca ayak detoksunun muhtelif hasarlı organizmaları tesirsiz hale getirdiği düşünülmektedir. Bu usul bir hayli sıhhat merkezlerinde ya da hoşluk merkezlerinde uygulanmaktadır.

RUH HALİNİZİ İYİLEŞTİRMEYE DESTEKÇİ OLABİLİR 

Ayaklar, asap uçları ve ter bezleri açısından zengin olduğundan bedendeki detoks ve gerilmenin en ideal yeri gibi görünüyor. Bedeninizi ya da ayaklarınızı sıcak veya ılık suda nemlendirmenin uysallaştırıcı olduğunu herkes öğrenir. Sıcak ayak detoksu banyoları ayrıca şişmeyi eksiltmeye, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmeye ve genel sıhhatinizi ve ruh halinizi iyileştirmeye destekçi olabilir.Zehirli Maddeleri atar Şişliği azaltır.Vücudu yatıştırır.Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Ruh halini iyileştirir.Kalori yakmaya destekçi olur.Normal kan şekerini teşvik eder.Kardiyovasküler sıhhati çoğaldırır.

KARBONAT VE DENİZ TUZU İLE AYAK DETOKSU 

Karbonat ve deniz tuzu tesirli bir ayak detoksudur. Bu ikili harikulade bir kombinasyon oluşturmaktadır.Bir kadeh deniz tuzu ve karbonatı su dolu bir leğenin içerisinde iyice eritin. Suyun ayağınızı sokabileceğiniz sıcaklıkta olmasına itina gösterin. Karbonat ve deniz tuzunu suda erittikten sonra ayaklarınızı bu suyun içerisinde 45 dk bekletin. Her gün bu karışım ile ayak detoksu yapabilirsiniz.

AĞIZ GARGARASIYLA AYAKLARDAKİ MANTAR YARADILIŞINI YASAKLAYIN 

Ağız gargaraları içerisinde yer alan antiseptik maddeler sayesinde ayak detoksu yapmanıza destekçi olacaktır. Su dolu bir leğenin içerisine iki kapak kadar ağız gargarası ilave edip karıştırın. Bu biçimde ayaklarınızda aynı zamanda mantar yaradılışını da yasaklamış olursunuz.

AYAK PEDLERİ İLE AYAK DETOKSU YAPIN 

Kozmetik mahsullerin satıldığı yerlerden veya internet üzerinden ayak detoksu pedleri satın alabilirsiniz. Ayak detoks pedleri gece uyumadan evvel ayak tabanlarına yapıştırılıyor. Ayak detoksu pedlerinin bedendeki zehirli maddeleri ve ağır metalleri attığı öğreniliyor.

3 yorum:

  1. Elinize sağlık, faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. @Edanur Kaya rica ederiz , ne demek beğenmenize sevindim ayrıca..

    YanıtlaSil
  3. O ayak pedlerini bir ara kullanmıştım ama ne kadar etkili bilmiyorum tabii. Ağız gargarasının mantarı önlediğini bilmiyordum. Denemek lazım teşekkürler bilgi için. :)

    YanıtlaSil