16 Ocak 2019 Çarşamba

Yeşil Kahve Nasıl Yapılır?

Yeşil Kahve


Yeşil Kahve Nasıl Yapılır?


Normal kahvenin kavrulmamış hali olan yeşil kahve, pek çok derde deva olan bir kahve türü.

Peki, şifa kaynağı olan yeşil kahve nasıl yapılır?


Öncelikle yeşil kahveyi toz ve çekirdek olmak üzere iki farklı formda satın alabileceğinizi belirtelim. Bu yazıda toz formundaki yeşil kahveyi nasıl yapacağınızdan bahsedeceğiz. Toz formundaki yeşil kahveyi yapabilmek için kullanacağınız malzemeler:

  • 20 gram yeşil kahve
  • İki bardak su (400 ml.)
  • Şeker, bal benzeri bir tatlandırıcı (isteğinize göre)

Öncelikle suyu kaynatarak demleme işlemine başlayın. Tavsiye edilen suyun sıcaklığı kaynama derecesi değil de 90 derece olmalıdır. Isınan su yaklaşık 90 dereceye ulaştığında kahveyi ve suyu aynı kaba alın, 10 dakika kadar bekletin. Böylece kahvenin aroması suya tam anlamıyla geçecektir. Daha sonra demlenmiş kahveyi süzdükten sonra içebilirsiniz.

1 fincan yeşil kahve tüketmek için 10 gram kahve ve 1 bardak su kullanın. Zayıflamak için yeşil kahve içiyorsanız, şeker veya tatlandırıcı koymadan kahvenizi tüketin. Kahve ve suyun aynı kapta bekleme süresi 10 dakika olarak önerilir. Bu süre 10 dakikayı geçerse kahveniz daha fazla kafein içerir. Kafein oranı yüksek yeşil kahve, uzmanlar tarafından sağlığa zararlı olabilir gerekçesiyle önerilmemektedir.

1 yorum:

  1. Yeşil kahveyi ilk defa duydumm. Teşekkürler yazınız için...

    YanıtlaSil