25 Aralık 2018 Salı

Yemek Sepeti 2018 Yemek Trendleri

Yemek Sepeti

Yemek Sepeti 2018 Yemek Trendleri


2018 yılı geride kalmak üzereyken, ilginç istatistiklerle dolu liste açıklayan markalardan biri de Yemek Sepeti oldu. Çevrimiçi yemek sipariş sitesi Yemek Sepeti, açıkladığı listeyle 2018 yemek trendlerini herkese duyurdu.

250 Porsiyon Yemek Sipariş Edildi


Kullanıcılar, Yemek Sepeti’nden 2018 yılında 250 milyon porsiyon yemek sipariş etti. Bu porsiyon siparişleri, toplam 27 Bin restorandan verildi. Yemek Sepeti’nden sipariş etme şampiyonu, İstanbul’da yaşayan bir kullanıcı oldu. İstanbullu bu kullanıcı 2018 yılında tam 1,633 kez yemek yemek için Yemek Sepeti’ne başvurdu.

11 Milyonluk Dev Bir Aile


Yemek Sepeti, 2018 yılında üye sayısını yaklaşık 2,5 milyon arttırdı ve toplamda 11 Milyon üyeye ulaştı. 2018’de Yemek Sepeti’ne katılan yeni restoran sayısı ise 14 Bin oldu. Kullanıcıların % 75’i mobilden sipariş verirken, en çok sipariş verilen şehirler İstanbul, Ankara, İzmir olarak sıralandı. En çok sipariş verilen şehirler listesinde ilk 10’a giren diğer şehirler şu şekilde: Eskişehir, Antalya, Bursa, Adana, Denizli, Kocaeli ve Konya… Sipariş cirosunu en çok arttıran şehirler ise Burdur, Karabük ve Karaman oldu.


En Çok Sipariş Verilen Gün Pazar


2018 yılında Yemek Sepeti’nin en aktif olduğu gün Pazar olarak belirlendi. Çünkü kullanıcılar, en çok siparişi Pazar günleri verdi. Aralık ise yıl boyunca en çok sipariş verilen ay oldu. En çok sipariş veren yaş grubu 22 olarak kayıtlara geçti. Yemek Sepeti, 2018 trend listesinde en çok sipariş veren kampüsleri de açıkladı. Yemek Sepeti’nin en çok sipariş götürdüğü kampüsler şöyle: İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü ve Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüsü…


Kullanıcılar En Çok Burger Yedi


Yemek Sepeti’nde en çok talep gören yiyecek Burger oldu. Burger siparişlerini döner ve lahmacun menüleri izledi. Kahve ise siparişlerini 2 kat arttırarak en iyi çıkış yapan lezzetlerden biri oldu. Kahvenin dışında 2018’de çıkış yapan diğer ürünler şu şekilde sıralandı: deniz ürünleri, çiğ köfte, ayvalık tostu, kaşarlı tost…

Yemek Sepeti, 2018 yılında yaklaşık 6.5 milyon dünya mutfağı siparişi aldı. Kullanıcılar, en çok İtalyan mutfağını tercih etti. Tatlılarda ise sufle, 1 milyonluk sipariş ile birinciliği elde etti. En çok tercih edilen çorba türü ise mercimek oldu. Son olarak siparişlerin % 30’u Süper Teslimat rozetine sahip olan restoranlardan verildi.

Yemek Sepeti Trendleri