21 Aralık 2018 Cuma

Yarın ABD büyüme rakamları piyasanın odağında olacak

ABD


Yarın ABD büyüme rakamları piyasanın odağında olacak


Fed toplantısını atlatan piyasalar yarın ABD’nin 3. Çeyreğini yansıtacak nihai büyüme rakamlarını karşılayacak. 3Ç döneminde büyümenin yüzde 3.5 seviyesinde gelmesi bekleniyor. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 4.2 büyüme kaydetmişti.

Bununla birlikte yarın yine 3. Çeyrek dönemi yansıtacak kişisel tüketim harcamaları piyasanın takibinde olacak. Piyasa beklentisi verinin yüzde 1.5 seviyesi gelmesi yönünde. Yarın ABD verilerinin yoğun olacağı belirtilirken kişisel gelir ve giderler de piyasanın takibinde olacak.

Yarın İngiltere’de 3Ç dönemi büyüme rakamlarının da gelmesi bekleniyor. İngiltere ekonomisinin yıllık olarak büyüme beklentisi yüzde 1.5 ve çeyreklik olarak büyüme beklentisi yüzde 0.6 seviyesinde bulunmakta.

Piyasadaki son gelişmeleri aktaran forex uzmanları piyasanın Fed’in kararlarını beğenmediğini ve ABD Dolarının değer kaybettiğini vurguluyor. Buna karşın ABD endekslerinde yaşanan satış baskısının küresel endekslerde de entegre satışlara neden olduğunu ve bu durumun gelişmekte olan ülke borsalarına negatif yansıyabileceğini not olarak düşüyorlar.