21 Aralık 2018 Cuma

Web Site Ziyaretçi Sayısı Nasıl Öğrenilir ?

Web Site Trafik

Web Site Ziyaretçi Sayısı Nasıl Öğrenilir ?


Web site ziyaretçi sayısı nasıl öğrenilir konusunda internet kullanıcılarının büyük bir merakı vardır. Gerek günlük hayatınızda gerekse merak ettiğiniz her konuda artık rahatlıkla bir tık ile her işlemlerinizi yapabilmektesiniz. Bunun için özellikle bir çaba sarf etmeye hiç de gerek yok. Bir sitenin ve aradığınız bilginin ne kadar güvenli olduğunu gösteren başlıca etmenler mutlaka vardır. Bu etmenler arsında da en çok dikkatimizi çeken durumlardan birisi ise sitenin ne kadar çok ziyaret edildiği hususudur. Bir site ne kadar çok tercih ediliyor ve ne kadar çok paylaşımda bulunup yorumlar beğeniler vs. alıyorsa bu sitedeki paylaşımlar da o kadar önemlidir izlenimi vermektedir. Birçok site ana sayfa bölümünde direk açıkça olarak aylık ve günlük bazlar da site ziyaretçilerini değerlendirse de bazı siteler bu bilgileri gizli tutmaktadırlar.

Hangi siteler ziyaretçi sayılarının göstergelerini açık tutarlar, yayınlarlar ?

Genellikle kişisel blog siteleri sitelerinin ziyaret sayılarını açmaktadırlar. Bunun yanında ilkokul ve lise düzeyindeki bazı okul siteleri, bazı panel sayfaları ve form sayfaları da bu durumu yapmaktadırlar. Aslında bütün sitelerin günlük ziyaretçi, yorum sayısı vb istatistiklerini gösteren unsurlar her sitede olmasına karşın bazı siteler bunu ziyaretçilerine yayınlarken bazı sitelerde gizli tutmayı tercih etmektedirler.

Sitenin ziyaretçi sayısını öğrenmeye yarayan program be internet adresleri

Site içerisinde yayın yapılmazsa bu oranlar bazı internet adresleri yoluyla sitenin adresini ve linkini kopyalayıp o programdaki gerekli olan alanlara kopyala yapıştır yöntemi ile sitenin kolayca ziyaretçi sayısını öğrenme şansına sahipsiniz. Bunun için bazı uygulama türleri de bulunmaktadır. Telefonunuza veya bilgisayarınıza bu programları indirerek merak ettiğiniz sitenin bazı istatistiklerine ulaşma imkanınız vardır. Ancak buradaki önemli olan bir başka unsur ise bu programlar sayesinde ulaşılan bilgilerin ne kadar güvenilir olduğudur. Bu konu ise tartışmaya açıktır.