21 Aralık 2018 Cuma

Sosyal Bilgiler Öğretmenin Önemi

Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Sosyal Bilgiler Öğretmenin Önemi


Sosyal bilgiler öğretmenliği, tıpkı diğer öğretmenlik dalları gibi kutsal bir meslektir. Ülkemizin geleceği gençlere; tarih, toplum bilimleri ve coğrafya alanları ile ilgili temel bilgileri aktaran öğretmenlik branşıdır.

Sosyal bilgiler öğretmeni olmak için ilk öğretim ve lise eğitimini bu yönde bir okulda tamamlamış olmak zorunluluğu yoktur. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra girilen üniversiteye giriş sınavında, üniversitelerin sosyal bilgiler öğretmenliği bölümüne girmeye yetecek puan alınması ve tercihin bu yönde yapılması yeterlidir. Dört yıllık bir üniversite eğitiminin ardından mezunlar, sosyal bilgiler öğretmeni ünvanıyla kamu personeli seçme sınavında aldıkları puan doğrultusunda devlet okullarına atanırlar.

Sosyal bilgiler öğretmenliği, ülkemizin zengin tarihi, iki kıtanın birleşim yerinde yer almasının getirdiği jeopolitik önem ve coğrafi güzellikleri düşünüldüğünde ayrı bir önem kazanır. Yeni yetişen nesile, tarih bilincinin aktarılması ve bu tarihe sahip çıkmanın öneminin anlatılmasında sosyal bilgiler öğretmenleri büyük rol oynar.

Geçmişte diğer devletlerle kurulan siyasi ilişkilerin doğru bir şekilde, tarafsız olarak anlatılması yarının büyükleri olan gençlerin ülke yönetiminde doğru adımlar atmasına vesile olacaktır.