24 Aralık 2018 Pazartesi

Nesnelerin İnterneti ve Akıllı Ceket

Akıllı Çeket

Nesnelerin İnterneti ve Akıllı Ceket


Günümüzde cisim ya da kavramların başına getirilen bir sıfat, hayatı yeni baştan ele almamıza neden oluyor. Bu sıfat, günlük hayatta kullandığımız telefonların başına getirilmesiyle hayatımızda yeni bir kapı açmış durumda. Evet, ‘akıllı’ sıfatından bahsediyorum. ‘Akıllı’ sıfatı, yalnızca bir şeyin bilinç veya farkındalık derecesini tanımlayan bir kelime değil. Özellikle nesnelerin interneti diye lanse edilen teknolojik bir hayatın içerisinde yaşıyorsak. Akıllı telefonlar ve diğer akıllı cihazlar (saat vb.) günümüzdeki teknolojinin ne duruma geldiğinin en çarpıcı örneklerinden. Peki ya ceketin akıllı versiyonunu yaparlarsa? Evet. Bunu da yaptılar, hem de 2 yıl önce. Akıllı ceket yaklaşık 2 yıldır kullanımda.

Google ve Levis İş Birliği


Google ile Levis, akıllı ceket üretmek için 2016 yılında anlaşma yapmışlardı. Bu anlaşma sonucunda aramaları cevaplayan, harita uygulaması açan ve müziğin sesini açıp kapayan bir ceket ortaya çıktı. Dolayısıyla artık ceketler de akıllandı. Dokunma sensörü yerleştirilen bu akıllı ceketler, 2016 yılında sadece bisikletçiler için üretilmeye başlandı.

Geliştirici firmalar, bu özel tasarım cekete 2018 yılının sonlarında yeni bir özellik daha ekledi. Bu özellik, telefonunu yanına almayı unutanlar için büyük bir öneme sahip. Google ve Levis işbirliği ile ortaya çıkan son teknoloji ürünü bu ceket, telefonunu unutanlara uyarı sinyali gönderiyor. Bu akıllı ceketin kolunda bir sinyal bölmesi yer alıyor ve bu ceketi giyen kişi telefonundan belli bir mesafeye uzaklaşırsa bir titreşimle uyarılıyor. Bu ceket üzerinizdeyse telefonlarınız yanınızda olmadan gezmek imkansız.

Geliştirilen ve daha akıllı hale getirilen akıllı ceketin marifetleri bu kadarla sınırlı değil. Bu cekette “Telefonumu Bul” özelliği de var. Telefonunu bulamayanlar, ceketten sinyal göndererek telefonunun son ses çalmasını sağlayabiliyor.

Peki, Bu Ceketin Fiyatı Nedir?


Fazlasıyla heyecan yaratan bu cekete 350 Dolar vererek sahip olmak mümkün. Bu akıllı ceketin sahip olduğu özellikleri bakımından biraz maliyetli olması çok normal. Bu ceketi fazlasıyla merak edenler satın almak için doların düşmesini beklemeyecektir. Google ve Levis işbirliği ile geliştirilen akıllı ceket ile ilgili ayrıntılı bilgileri Levis’in resmi web adresinden öğrenebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Ne güzelmiş demek telefondan uzaklaşınca uyarıyor. Telefonları kaybetmek, unutmak tarihe karıştı o zaman süper !:)

    YanıtlaSil