24 Aralık 2018 Pazartesi

Kadınların İlişkilerinde Yaptığı Başlıca Hatalar Neler?

Kadın Erkek İlişkileri

Kadınların İlişkilerinde Yaptığı Başlıca Hatalar Neler?

Belki de yıllardır süren ve fark etmediğiniz hatalarınız nedeniyle bir türlü ilişkilerinizde mutluluğu bulamamış olabilirsiniz. Terk edildiğiniz erkeğin ardından ağlarken onu eleştirip size neler çektirdiğini düşünürken, ilişkinizde kendi yapmış olduğunuz hataları görememiş olabilirsiniz. İlişkinizin ilk dönemlerinde “ Oysa ne mutluyduk ” dediğiniz ilişkinizin geleceğini zaman belirler. İşte bu dönemlerde yapılmaması gereken hatalar vardır.

Aylarca süren arayışınız ardından nihayet birlikte bir gelecek görebildiğiniz kişiyi hayatınıza alırsınız. Her şey güzel bir şekilde başlar, birbirinizi tanımaya çalışırsınız. İlk haftalar eğlenceli ve gizemli olsa da ilişkinizin geleceğini bu zaman dilimi belirler! Bu zaman dilimi ilerlerken, bilinçaltınız ve ağzınızdan çıkan her kelime ona, sizi betimlemeye başlar.

Bilinçaltı; kadınların değersizlik ve kaybetme korkusu ile savaşmasını söylerken, erkeklerin de yetersizlik ve başarısızlık korkusuyla baş etmelerini bekler. Peki kadın psikolojisi ne yapıyor? Tabi ki değersizlik ve kaybetme korkusuyla savaşmayı seçmiyor çünkü, avcı olmak daha kolay! Erkek ne derse o oluyor. Neden? Çünkü kaybetmemesi gerek. Kadınlar, bu korkularından kurtularak ilişkilerine başladıkları zaman gerçek aşkı da o zaman yaşayabileceklerdir.

Bir diğer hata; ilişkilere kendini çabucak kaptırmak.. Belki de o kişi sandığınız kadar ruh eşiniz değildir, aceleye gerek var mı? Tamam kabul edelim ki, aranızda güçlü bir çekim kuvveti olabilir fakat, bağlanma konusunda kendinizi fazlasıyla kaptırmış da olabilirsiniz.

Kadın Erkekte İlişki

Yapılan bir diğer hata, duygularınızı çok çabuk belli etmek.. İlişkinizdeki gizemi hiçbir zaman kaybetmemelisiniz. Bırakın aklınızdan geçenleri merak etsin. Tabi ki duygularınızı tamamen saklayın demiyorum fakat, partnerinizle uygun zamanda uygun oranda hislerinizi tarif ediyor olmanız yeterlidir.

Son zamanlarda yapılan en büyük hatalardan biri de, sosyal medya takibini abartmaktır. Partnerinizin eski gönderilerinden, eski sevgililerini bulmak size bir şey katmayacaktır. Tam tersi ilişkinizi bu paranoyaklıkla sürdürmeniz halinde kısa süre sonra problemler ortaya çıkacaktır.

Kadınların yaptığı diğer hatalardan biri de, sürekli aramak ve msj atmaktır. İlk zamanlarda partneriniz sizi tanımak adına bu duruma sesini çıkartmasa da sonraki evrelerde boğucu olabilirsiniz. Partneriniz, sizin ilgiye muhtaç ve kontrolsüz biri olduğunuzu düşünmekten kendisini alıkoyamaz.

Bu hataları yapmıyor olmanız, kendine güvenen bir kadın profili çizer. Kendine güvenen kadın da ilgi çeker, merak uyandırır. Tüm bunların yanı sıra bilinçaltınızdaki korkularınızı yenmeniz; sağlıklı ilişkiler yürütmenize de yardımcı olacaktır.