26 Mart 2019 Salı

Tarçın İle Mum Süsleme Nedir, Nasıl Yapılır ?

Tarçın İle Mum Süsleme

Tarçın İle Mum Süsleme


Tarçın dediğimiz zaman daha çok aklımıza kış ayları ve özellikle bu kış aylarında çok fazla tüketilen salep gelmektedir. Oysaki çoğu kişi tarçının bundan ibaret olduğunu düşünürken, aslında hoş kokusu ile beraber evlere ayrı bir ahenk kattığı bilinmemektedir. Tarçın, gerek rengi gerekse de kokusu sebebi ile evlerimize dekoratif olarak kullanılan malzemeler arasında tercih edilmektedir. Bunlardan en göze çarpanı ise mum süslemedir.

Gerekli Malzemeler


İlk olarak kalın bir muma ihtiyacımız vardır. Tarçının reni kahverengi olduğu için mumun renginin açık tonlarda olması önemli bir husustur ve bu yüzden beyaz renkte bir mum tercihi daha hoş bir görüntü olmasına yardımcı olacaktır. İkinci olarak ise temel unsurumuz tarçına ihtiyacımız vardır. (Kullanılan tarçın çubuk tarçın olacaktır) Bunun için yaklaşık 25-30 adet tarçın neredeyse bize yeterlidir. Fakat mumun kalınlığına göre bu miktar azalır ya da artabilir.

Üçüncü olarak ortama değişik bir hava katacak bir ipe ihtiyaç olacaktır. İpin rengi kahverengi olursa daha iyi olur. Son olarak ise çubuk tarçın adetlerini bir arada sıkı bir şekilde tutmak için bir adet lastiğe ihtiyaç vardır. Lastiğin rengi sarı olmamalıdır. Daha çok kahverengiye yakın ya da krem rengi civarlarındaki lastikleri tercih etmelisiniz.

Tarçın İle Mumun Yapılışı


İlk yapmamız gereken aşama almış olduğumuz bir adet lastiği beyaz mumun üzerine geçirmektedir. Ardından lastiği mumun ortasına yerleştirelim ve almış olduğumuz tarçın adetlerine teker teker güzel bir titizlik ile lastiğin içerisine geçirelim. (Lastiği ilk önce yerleştirilmesinin amacı tarçın adetlerini bir arada tutmaktadır) Tarçın adetleri dizimi bittiğinde, mumun etrafının tamamen kaplı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Aynı zamanda tarçın adetlerini sıkı bir şekilde dizmeye dikkat edilmelidir.

Aksi halde herhangi hafif bir boşluk dahi mumun kötü gözükmesine sebep verir. Son işlem olarak dizilen tarçın adetlerinin etrafını elde edilen ip ile beraber 4 ya da 5 kez olacak şekilde dolayıp bağlayın. Buradaki amaç hoş bir hava oluşturmak ile beraber, tarçını tutan lastik görüntüsünü de ortadan kaldırmaktır. Eğer ki isterseniz değişik bir hava oluşturmak için ipin üzerine kurdele ile fiyonk da yapabilirsiniz.


2 yorum:

  1. Tarçın yerine ahşap kullanılabilir mi? Çünkü tarçın fiyatı yüksek pahalı bir gıda malzemesi. Makalenizin görseline eklediğiniz mum görüntüsü çok hoşuma gitti. benzer bir mum tasarımı yapmak istersem fiyatı yani bana olan maliyeti ne kadar olur? Bahsettiğiniz mum tasarımına başlamadan önce maliyeti bilirsem ona göre hareket ederim.
    Tarçın süslemeli mum tasarımını yoğunlukla paylaştığınız için sizlere teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğinizde haklısınız eğerki fiyat yüksek geliyorsa tarçın yerine ahşapı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

      Sil