22 Mart 2019 Cuma

Renkli Mutfak Tasarımları 2019

Güzel Bir Mutfak Tasarımı

Renkli Mutfak Tasarımları 2019


Renklerin insan psikolojisindeki yeri tartışılmaz bir gerçektir. Renkler kadar dekorasyonlarda yaşam alanları için önemlidir. Renkler salonlara, banyolara, çocuk odalarına ve özellikle mutfaklara girmeyi başarmıştır. Hemen her renk, dekorasyonda rahatlıkla kullanılmaktadır. Peki, renkli mutfak tasarımlarında hangi özellikler ön plana çıkıyor? Renkli bir mutfak tasarımı yaparken hangi adımlara dikkat edilmelidir? Hangi renkler kullanılarak şık ve modern bir görünüm yaratılabilir?

Renkli Mutfak Dekarasyonu

Renkli Mutfak Dekorasyonu


Mutfaklar, en önemli yaşam alanlarının başında geliyor. Hem yemek yapılan uzun saatler boyunca ev sahiplerinin bulunduğu, hem de gün sonunda ailenin bir araya geldiği mutfaklar; evin en sık kullanılan odalarındandır. Bu nedenle kullanılan renkler önem taşımaktadır. Mutfak dolapları, elektrikli ev aletleri, halı, perde, masa, mutfak sandalyeleri ve küçük mutfak aletleri hemen her renkte üretilmektedir.

Özellikle mavi, sarı, lila ve mint yeşili tonları renkli mutfak tasarımlarında ön plana çıkıyor. Hemen her marka da, renklerin bu denli kullanımının farkındalığına vardığı için, çeşitli renklerde küçük ev aletleri üretimine başladı. Kırmızı, bordo, lacivert ve mavi tonlarına; yeşil ve sarı renkli elektronik aletler de eklendi. Bu aletlerin bir kısmının ya da yalnızca bir tanesinin tezgahta durması bile, dekorasyona şıklık ve renk katıyor.

Renkli Mutfaklarda Tasarımlar

Renkli Mutfaklarda Tasarımlar


Yaz aylarında genellikle mavi-beyaz tonlarında mutfak ürünleri ön plana çıkıyor. Deniz temaları, denizyıldızı desenleri mutfak örtülerinde ve havlularda sıklıkla tercih ediliyor. Kış aylarında bu durum yerini krem, bej, fildişi ve toprak tonlarına bırakıyor. Mutfak dolaplarında değişim yapmak isteyenler de genellikle mevsim geçişlerini bekliyor. Renkli mutfaklarda; kırmızı ve tonlarından oluşan dolaplar dikkat çekiyor. Hem şık hem de spor bir görünüm yaratmak isteyen ev sahiplerinin bir numaralı tercihi oluyor.

Siyah ya da kahverengi gibi klasik mutfak dolapları olanlar ise çareyi dolap tutacaklarını değiştirmekte buluyor. Tutacakların değişmesi de dolapların renginin ve modelinin değişmesi kadar etki sağlayabilir. Özellikle koyu renkteki mutfak dolaplarına; parlak gri, altın sarısı ve bakır kulplar uyum sağlıyor. Renkli mutfak tasarımı yapılırken siyah kahverengi, ahşap ve bordo gibi benzer koyu tonları bir arada kullanmaktan da kaçınmak gerekiyor.

Renkli Mutfaklar Nasıl Olmalı ?Renkli Mutfak Tasarımı


2 yorum:

  1. ah bir gün benim de böyle bir mutfağım olur mu ki acep....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuyorumki inşAllah bir gün sizde böyle bir mutfağa sahip olursunuz.

      Sil