14 Ocak 2019 Pazartesi

Vücut Isınızı Değiştiren Bileklik

Embr Wave

Vücut Isınızı Değiştiren Bileklik


Soğuk havalardan korunmanın en iyi yolu şüphesiz ki kalın giyinmek. Ancak bazı durumlarda kalın giyinmek başımıza dert açabilir. Örneğin dışarısı çok soğuk olsa dahi otobüste, metroda, ofiste ya da özel arabamızda birden sıcak basabilir ve istemsiz bir şekilde terleyebiliriz. Aynı şekilde hava sıcak olduğu için ince giyindiğimizde bu kez işler tersine dönebilir. Soğuk ortam, üşümemize hatta titremimize bile sebep olabilir. Bu gibi durumlar, her mevsim hepimizin başına gelebilir. Fakat küçücük bir cihazla istenmeyen bu durumların üstesinden gelmek mümkün.

Embr Wave isimli bir bileklik, bu soruna çözüm bulmak için geliştirildi. Terlediğinizde ya da üşüdüğünüzde bu bileklik ile vücut ısınızı ortama göre ayarlayabiliyorsunuz. Farklı sıcaklıktaki bir ortama girdiğinizde yapmanız gereken bu bilekliği takmak. Taktıktan sonra 5 dereceye kadar vücut ısınızı ortam sıcaklığına göre ayarlamanız mümkün. Bilekliğin içinde termoelektrik modül bulunuyor ve beklemediğiniz sıcaklıktaki ortamlarda düzenli olarak size ısı sinyalleri gönderiyor. Cihazın geliştirilme amacı, ani sıcaklık değişimlerini dengelemek. Bu cihazı kullanarak vücut ısınızı genel ortam sıcaklığına bağlı kalmadan kendinize göre ayarlamanız mümkün.,

Cihazı kullanmak oldukça kolay. Bileklik görünümündeki kişisel klimanızı bileğinize taktıktan sonra aktif hale getirmek için cihazın üstündeki düz bir şerit halindeki bölüme dokunmanız yeterli. Daha sonra soğuk ısı vermesi için sola, sıcak ısı vermesi için de sağa basmak gerekiyor. Bu basit işlemleri yaptıktan sonra bileklik, yaklaşık 3 ile 5 dakika arasında vücut sıcaklığınızı değiştirme potansiyeline sahip.

Cihazın geliştiricilerinin açıklamalarına göre Embr Wave isimli bileklik, vücut ısısını değil cilt ısısını 5 dereceye kadar değiştiriyor. Bu bilekliğin yaptığı şey, vücut sıcaklığının düzenlenmesinde rol oynayan derideki termoreseptörleri bilekte uyandırmak ve sinir sistemini etkilemek.