Traktör Bakımı Nasıl Yapılır ?
Traktör üzerinde bir inceleme, temizlik ya da bakım işlemine başlamadan önce motorun durdurulduğundan, viteslerin boşta, frenlerin devrede, kuyruk mili ve diğer hareketli parçaların hareketsiz olduğundan emin olunuz.
Sıcaklığın aşırı yüksek olduğu hava koşullarında yakıtın genleşerek kaçak yapabilme olasılığına karşı depoyu tamameın doldurmayınız. Sızıntı yapan bölgeler varsa kurulayınız.
Basınçlu yağ kaçakları, ciddi yaralanmalara neden olabilir. Kaçak kontrolü yaparken gözlük, eldiven ve maske gibi uygun güvenlik giysileri kullanınız.
Radyatör kapağı, yalnızca motor soğuduktan sonra açılmalıdır. Motorun durdurulması sonrasında radyatör kapağını bir bezle tutarak ilk konumuna gevşetiniz ve kapağı tümüyle açmadan kızgın buharı serbest bırakarak basıncı düşürünüz.
Traktöre yakıt ikmali yapılırken sigara içmeyiniz.
Ateşle yaklaşmayınız.
Elektrikli herhangi bir elemana dokunmadan önce akünün negatif kutupbaşı bağlantısını çıkarınız.
Herhangi bir hidrolik boruyu sökmeden önce sistemde basınç olmadığını kontrol ediniz.
Daha önce denenmemiş ve uygun olmayan alet ve makinalarla ya da Kullanım kitabınızda önerilmeyen tekerleklerle çalışmayınız.
Traktörünüzde yangın söndürücü bulundurunuz.
Değiştirilecek ya da depolanacak lastiklerin üstüste istiflenmesini sağlayınız. Aksi takdirde tekerlekler yuvarlanıp yaralanmlara yol açabilir.
Zamanında değiştirilmemiş filtrelerin ve bakımı geciktirilmiş aksamların; traktörünüzün hızla yıpranmasına zemin hazırlayacağını aklınızdan çıkarmayınız.