Sabahlarını Kontrol Eden Başarılı Oluyor
Sabahları uyanıyoruz ve günümüze başlamak için ilk adımımız uyanmak. Sonra yataktan kalıyoruz ve ayılmak için çabalarımız oluyor. Bazen akışında bırakıyoruz, bazen ayılmak istemiyoruz bir şeylerden kaçış anlamına gelebiliyor. Bazen ise azimle uyanmak için can atıyoruz. Gözlerimiz yataktan çıkma anından itibaren bir fal taşı gibi oluyor.
İyi başlarsa iyi devam edeceğinden kuşkusuz şüphemiz yok. Ama nasıl iyi başlatacağımızı bilmiyoruz.
Biyolojik saatlerimizden, zihinsel olarak hangi zaman aralıklarında neyi yaparsak daha mutlu olacağımızı biliyor muyuz ?
Şundan söz etmek isterim ki, sabahları insan vücudu çok fazla stres depoluyor. Sabahleyin istemediğimiz şeyleri yapmak, kısıtlandığımızı bilmek ile başlamak ciddi bir motivasyon ve mutsuzluk kaynağı. İşte özgürlüğümüzü kavramak kişisel gelişimin ilk adımlardan biridir. Bunu bilerek uyanmamız bizi gerçekten daha mutlu ediyor.
Her şeyin bizim zihnimizde oluştuğunu, doğduğumuzda boş bir harddisk gibi olduğunu biliyoruz. Bizlerin asıl amacı ise zihnimizi daha gelişmiş ve hızlı bir işlem yapan ssd’ye dönüştürmek ve tüm virüslerden arınmak. Bunun için kendinize sabah düzeni yapmak, gerekli özgürlükler ile kendimizin önemli gördüğü konuları hatırlatarak başlamak bizi mutlu uyandıracaktır.
Ben sabahları ne yapıyorum. Günü bir post it kağıdına not alıp çalışma köşeme bırakıyorum. Böylece ne olacak heyecanını azaltıyorum. Her Pazar günü bu hafta ne olacak, neler olabilir diye düşünüyorum böylece sabahları yaptığım bu not almayı kendim için kolaylaştırıyorum. Sabahları yataktan çıktıktan hemen sonra, gece uyumadan önce en az bir bardak su içiyorum. Su içtiğim zaman bedenimin kendini güvende hissettiğini biliyorum. Atalarımız savaş anında, av yaparken su tüketmeleri zordu çünkü daimi bir atak içerisinde oluyorlardı ve güven veren bir ortam değildi. Su yıllardan beri genlerimize, beynimize kazınmış bir şekilde güven anında içilirdi. Bunu bilmem ve ayrıca sağlık açısından fiziki bir yakıt olarak gördüğüm suyu düzenli tüketirim.
Düzenli not tutma ve kitap okumak sabah saatleri için çok ideal. Ben akşam uyumadan önce yapmayı seviyorum. Günün küçük bir iş ve yaşam özetini, yapmak istediklerimi ve günün verimini yorumlayarak ajandama yazarım. Biraz kitap okurum ardından uykuma geçerim. Düzenli not almak, plan program yapmak ve kitap okumak zihnimin en önemli toparlanma ve anlamlandırma anı.
Sabahları en çok yapmak istediğinizi düşünün. Sabahları daha teknik düşünüyoruz, akşamları daha duygusal düşünüyoruz. Sabahları daha teknik düşünmemiz araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Sol beynimiz, teknik kısmımız sabahları daha aktif çalışıyor.
Sabahlarımı kontrol etmem, benim hayatıma daha bir şeffaflık kattı. Düşünmek istediğim şeyleri düşünmeme yardımcı oldu, planlama yapmam gelişti ve onları uygulayabildim, zihnimdeki ortaya çıkması gereken soruları ortaya çıkardı. Sabahını elinde tutan, hayatını kontrol ediyor..
Başarılı insanların sabahları 5 gibi uyandıklarını,spor yapıp 30 dk kitap okudukları gibi alışkanlıkları olduğunu okumuştum bir makalede:)
YanıtlaSilTabi hocam, orası öyle doğru bir cümle kurmuşssunuz çok iyi alışkanlıkları var.
YanıtlaSil