14 Ocak 2019 Pazartesi

Daha İyi Piyano Çalmak İçin Tavsiyeler

Piyano


Daha İyi Piyano Çalmak İçin Tavsiyeler


Piyano siyah ve beyaz tuşlara basılan bir eylemdir, yaratı ya da icra içinde kullanılabilir. piyano çalmak bazı insanların hayalidir ve bazılarınında gerçeğidir, sizde Daha İyi Piyano Çalmak için Tavsiyeler almak istiyorsanız ya da Daha İyi Piyano Çalmak istiyorsanız aşağıdaki tavsiyeleri uygulıyabilirsiniz.

Beceri eksikliği: Elleriniz sık ve zorlu  konumdaysa, tuşlara hızlı ve verimli bir şekilde basamazsınız, Performansınız beceriksiz ve yanlış notalarla dolu olur.

Kramp oluşma ihtimali: Ellerinize sık sık kramp giriyorsa, sık sık tuşlara basamazsınız ve bu yüzden sıklıkla çalışmazsanız, çok iyi bir piyanist olamazsınız, bu konuda uzmanlardan yardım almanız gerekli.



Ellerinizi tuşlara koyduğunuzda, elleriniz düzenli ve sık olmamalı, parmaklarınızı hafifçe kıvrılmış halde tutmalısınız. Başlangıçta garip geliyor, ama ellerinizi bu şekilde tuttuğunuzda piyano tekniğinizi geliştiremezsiniz, bu tavsiyeye uyarsanız aşağıdaki problemlerden kurtulmuş olucaksınız.


  • Elleriniz çok hızlı yorulmaz.
  • Ellerinize kramp girmez.
  • Siyah veya Beyaz bir tuşa hemen ulaşabilirsiniz.

Peşinde olduğunuz (bizim anlattığımız) el şekli hakkında fikir edinmek için, iki tenis topu (veya benzer şekilde boyutlandırılmış toplar) bulun ve her elden birini tutun. Piyanoyu çaldığınızda elinizin böyle görünmesi gerekiyor, yani topları tuttuğunuz şekilde.

Bir şarkının her notasını çalmak için en iyi parmağınızı kullanmaya ve doğru parmak daima piyano çalmanın önemli bir parçası olduğuna işaretçidir.

Aşağıdaki videolardan'da daha iyi ders alabilirsiniz.

En Basit Piyano Çalma Tekniği


Piano ve Org Çalma Dersi


Kulaktan Müzik Çalma Piyano , Org ve Melodika