25 Aralık 2018 Salı

Yer Altına İnşa Edilen Dünyanın İlk 5 Yıldızlı Oteli

Yer Altı Oteli

Yer Altına İnşa Edilen Dünyanın İlk 5 Yıldızlı Oteli


Çin’de öyle bir otel hizmete açıldı ki bu otel, diğerlerinden çok farklı. Çünkü bu otel, yerin altında. Sıra dışı bir konaklama imkanı arayan tatilciler, bu otelde gerçekten aradıkları heyecanı fazlasıyla bulabilir. InterContinental Shangai Wonderland ismi verilen bu otel, yerin yaklaşık 100 metre altında. Otelde toplamda 337 oda ve süit mevcut. 5 yıldızlı bir konaklama fırsatu sunan otel, dünyada bir ilk. Çünkü dünyada yer altına inşa edilen 5 yıldızlı başka bir otel yok.

Dünyanın en orijinal otelleri listesinde ilk sıralarda yer alan bu otel, yer altında terk edilen bir taş ocağı üzerine inşa edilmiş. Otelin yapımına 2006 yılında başlandı. Toplam 5 binden fazla mimar, mühendis, tasarımcı ve işçinin çalıştığı bu proje sonunda 2018 Aralık ayında hizmete açıldı.

18 katlı otelin 16 katı toprak altında. 2 katı ise su altında bulunuyor. Ancak otelin yer altında olması, taş ve duvar manzaralı olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü otelde konaklayan misafirler, tam anlamıyla bir göz ziyafeti çekiyor. Otel, kayalıklardan aşağıya doğru uzanan şelale manzaralı. Otelin balkonuna çıkan herkes, bu nefis manzarayı görebiliyor. Diğer yandan su altında kalan 2 kat ise daha farklı ve eşsiz bir manzaraya sahip. Otel, ayrıca 10 metre derinliğindeki akvaryumu, yüzme havuzu ve eğlence tesisleri gibi olanaklarıyla da tam bir cazibe merkezi.

İşte karşınızda yer altına inşa edilen dünyanın 5 yıldızlı ilk oteli

5 yorum:

  1. tasarım ve teknolojiyi konuşturdukları otellerden birisi.

    YanıtlaSil
  2. İnanılmaz bir şey,harika. Çinliler hayal güçleri ve teknolojileri güçlü insanlar. Bu sene gittiğim bir kaplıca oteline turlarla geldiler. Nasıl hareketliler bir görseniz... Otel görevlileri onların çok az uyuduklarını erkenden tur otobüsüyle oteli terk ettiklerini anlattılar bize. Bravo doğrusu. Bilgi için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Cok ilginc bir otel. Yakindan görmek isterdim.

    YanıtlaSil
  4. Çinde Mimar Bolluğu varmış 5bin mimar woaw :)

    YanıtlaSil