28 Aralık 2018 Cuma

Tatilciler İçin Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler

Tatilciler

Tatilciler İçin Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler


Dövizde yaşanan artışlar, herkes gibi tatilcileri de olumsuz etkiledi. Havayolu ve tatil şirketlerinin yaptıkları kampanyalar bile durumu kurtarmaya yetmeyebiliyor. Ancak gezmek ve yeni yerler görmek istiyorsanız, bu durum sizi karamsarlığa sürüklemesin. Çünkü Türk lirasının değerli olduğu ve görülmesi gereken harika güzelliklere ülkeler de var.

Sırbistan


Kendine has bir atmosfere sahip olan Sırbistan, Türk lirasının değerli olduğu ülkelerden biri. 2018 Aralık itibariyle 1 TL yaklaşık 19 Sırbistan dinarına denk geliyor. Eğer 600 TL’lik bir bütçeniz varsa, bu bütçe Sırbistan’da ortalama 12 Bin Sırbistan dinarına yükselmekte. Böylece az bütçeyle Belgrad başta olmak üzere Sırbistan’ın harika şehirlerini görebilir, farklı kültürleri tanıyabilirsiniz.

Ukrayna


Türk parasının değerli olduğu ülkelerden bir diğeri Ukrayna. Üstelik Ukrayna seyahati için vize gerekmiyor. 1 TL’nin yaklaşık 5 Ukrayna Grivnası’na denk gelmesi ise Ukrayna seyahatini gerçekten çekici hale getiriyor. 4 mevsim boyunca harika güzelliklere sahip olan Ukrayna, hayatınıza renk katacak kalitede.

Moldova


Yurt dışında ucuz tatil deyince akla gelen ilk ülkeler arasında Moldova da var. Moldova, Ukrayna gibi Türklerden vize istemeyen bir ülke. Bunun yanı sıra TL, Moldova para birimi olan Moldova Leyi’nden 3 kat daha değerli. Yaklaşık 3 Moldova Leyi’ne denk gelen 1 Türk Lirası ile muazzam doğal güzelliklerinin yanı sıra Moldova’nın oldukça hareketli gece hayatına da tanık olabilirsiniz.


Macaristan


Avrupa’da ucuz bir tatil için en iyi yerlerden bir diğeri Macaristan. Çünkü 1 TL yaklaşık 50 Macar fronti ediyor. İkonik mimari yapıları görmek ve unutulmayacak manzaraları deneyimlemek için Macaristan isabetli bir karar.

Arjantin


Arjantin parası da Türk lirasından daha az değere sahip para birimleri arasında. 1 TL, yaklaşık 6 Arjantin pesosuna denk geliyor. Ancak Arjantin seyahatinin biraz pahalıya patlayacağı belli. Çünkü Arjantin’e olan yolculuk mesafesi bir hayli fazla. Bu da yüksek maliyetli yol masrafları demek oluyor.

Tayland


Tıpkı Arjantin gibi Tayland’a seyahat etmek de mesafeden dolayı epey maliyetli. Ancak bu maliyeti göze alanları harika özelliklere sahip bir ülke ve ucuz bir hayat karşılıyor. 1 TL, yaklaşık 6 Tayland parasına eşit. Ülke ekonomisi, Phuket adası ve başkent Bangkok’u görmek için oldukça uygun. Ancak ülkeye olan uzaklık biraz can sıkıcı olabiliyor.

Daha az maliyetle yurt dışı seyahati düşünüyorsanız, bu ülkelerden birini tercih edebilirsiniz. Eğer “iyi bir seyyah asla kesin planlar yaparak ve gideceği yere varmak için hareket etmez” sözü sizin için söylenmişse, daha fazla beklemeyin. Hemen harekete geçin ve daha gösterişli bir 2019 yılına kendinizi hazırlayın.

4 yorum: