22 Aralık 2018 Cumartesi

MozRank Nedir? Nasıl Hesaplanır?

MozRank

MozRank Nedir? Nasıl Hesaplanır?


SEO çalışmalarında sitenizi daha üst sıralarda görebilmek için çeşitli işlemler yapmamız gerekli. Bu işlemleri daha basit ve doğru yapabilmek için MozRank benzer biçimde araçlara gerekseme duyuyoruz. Bu tip araçlar kendi sitemiz ve öteki sitelerin içerik ve bağlantı standardını ölçmemizde destek oluyor.

MozRank Nasıl Hesaplanır?


MozRank hesaplaması aslen düz mantıktır. İçeriğinizin özgünlüğü ve sitenizden ne kadar dışarıya bağlantı verdiğiniz sizin puanınızı büyük seviyede etkiliyor. Bu durum yanlış anlaşılmasın verdiğiniz bağlantılar eğer MozRank spam kıymeti düşük ise size zarar vermez. Mühim hususlardan birisi ise sitenizin yaşlanması. Sitenizin yaşı ne kadar büyürse daha sıhhatli bir akış sağlayacağınız düşünüldüğü için MozRank değeriniz yükselir. Mühim bir detay olan ve pek bilinmeyen durum ise şudur; Sitenize bağlantı veren site eğer alt sayfanıza bağlantı vermiş ise verdiği sayfanın DA ve PA kıymeti alt sayfanızın PA kıymetini mühim seviyede arttırırken DA değerine pek fazla tesir etmeyecektir. DA sitenizin tamamını kapsar iken PA kıymeti her içeriğiniz için ayrı hesaplanır.


MozRank Arttırma Yöntemi Nedir?


SEO yalnız içerik ile bağlantılı değildir. Bu sebepten dolayı MozRank değerinizi etkiliyen mühim durumlardan biriside sizin o içinde ne olduğu ne kadar iyi lanse ettiğiniz ve toplumsal medyada paylaşmanızdır. Facebook ve Reddit benzer biçimde toplumsal paylaşım alanlarında linklerinizin dönmesi sitenizin MozRank değerlerini uçurmanıza destek olacaktır. Sitenizdeki kırık bağlantıları takip etmeniz gerekiyor bunlar değerleri oldukça düşürmektedir.. DA değerinizi arttırmak istiyorsanız ana domaine yüksek MozRank tutarındaki sitelerden bağlantı almalısınız. Eğer bir E-Tecim siteniz var ise sizin için mühim olan PA değeridir kısaca alt sayfalar kategoriler benzer biçimde. İçeriklerin ön planda olmasını sağlamanız gerekiyor bunun için ilgili sitelerden kategori ve ürün sayfalarına bağlantı almalısınız. Ana domaine yaptığınız sayfalar alt sayfalara tesir etmektedir sadece alt sayfaya meydana getirilen emek verme ise emek verme meydana getirilen içeriğe direkt tesir göstermektedir. Bu yüzden emek verme meydana getirilen sayfanın PA kıymeti mühim seviyede artacaktır. Bilmenizde fayda olacak mühim bir durum var o da şudur; MozRank çalışmalarınız oldukça geç yanıt vermektedir meydana getirilen çalışmaların yansıması birazcık uzun sürebilir.

MozRank Nereden Nasıl Sorgulanır?


MozRank önemini Moz sitesinden detaylı bir halde inceleyebilirsiniz. PRO versiyon önerisi sunuyor sadece parasız üyelik ile değerleri ve mühim alınan bağlantıları görebilirsiniz.

MozRank Sorgulama Sitesi: https://analytics.moz.com/pro/link-explorer/overview