25 Aralık 2018 Salı

Kahvenin Geleceği

Kahvenin Geleceği

Kahvenin Geleceği


Dünya Kahve Araştırmaları Merkezi yöneticisi Leo Lombardini’ye göre koşullar bu şekilde devam ederse 50 yıl içinde herkes çay içecek. Çünkü küresel ısınma ve doğal afetler, kahve üretimini zorlaştırmış durumda. Özellikle iklim değişiklikleri günümüzde kahve ağaçlarının büyümesini engelliyor ve kahve toplayıcılarının çalışma şartlarını zorlaştırıyor. Önlem alınmazsa 20-30 yıl içinde kahve üretimi % 50 ve daha fazla oranda gerileyecek.

Kahveyi tehdit eden bir diğer unsur ise Kahve Pası olarak bilinen bir mantar türü. Popüler Science dergisine göre Kahve Pası mantarı Latin Amerika ülkelerindeki kahve üreticilerini 1 milyar dolardan fazla zarara uğrattı.

Sözün özü, yeni yöntemler geliştirilmezse yakın gelecekte kahve fiyatları el yakacak ve lezzet kalitesinde düşüş yaşanacak. Ayrıca kaliteli kahve üretimi devam ettirilmezse sıradan bir içecek olarak görülen kahve, yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalacak gibi görünüyor.

1 yorum: