31 Aralık 2018 Pazartesi

Kas Kramplarını Nasıl Önleyebilirsiniz ? Hakkında Ne Yapılmalı ?

Kas Krampı

Kas Kramplarını Nasıl Önleyebilirsiniz ? Hakkında Ne Yapılmalı ?


Kas krampları siz fitness' de hedefinize giderken, acı bir arkadaş olabilir . Kas lifleri beklenmedik bir şekilde ve bazen uyarı vermeden büzüşerek ağrıya neden olur. Bu, egzersiz sırasında veya sonrasında olabilir.

En sık etkilenen bölgeler ayaklar ve uyluklardır. Yeni başlayanlardan profesyonellere kadar kas krampı herkese gizlice girebilir.

Kas Krampı Nedir ?


Uzun süredir sıvı veya mineral dengesizlikler kas kramplarının ana nedeni olarak kabul edildi.Bununla birlikte, bugüne kadar kas kramplarının ana nedeni hakkında hiç bir kanıt yoktur . Bilinen problem, krampların sinir sistemi sorunudur .

Yine de, ağır eğitim yükleri, yüksek sıcaklıklar, yaşlanma, diyabet, uyku eksikliği, yukarıda belirtilenakışkan ve mineral dengesizlikleri ( magnezyum , potasyum vb.) Gibi farklı faktörler buna katkıda bulunabilir .

Kas Krampını yaşarsam Ne Yapmalıyım ?


Eğer ağrı oluşursa, kısa bir mola vermelisiniz. Hala en iyi şekilde tedavi yoktur, ancak birçok uygulama kas krampları için faydalı olabilir:

Hidrat: Egzersiz sırasında kaybedilen suyun tekrar kazanılması, herkes için bir çare olmasa bile, krampa sorunu daha fazla olan hevesli egzersizciler bu yaklaşımdan fayda sağlayacaktır.

Streç: Krampa çok fazla antrenman yükü nedeniyle yorgunluk neden oluyorsa, hafif esneme ve masajla birlikte muhtemelen düşecektir . Gerginliğin azalmasına yardımcı olmak için kramp sırasında etkilenen kası hafifçe gerin.

Kas Krampı Nasıl Giderilir?


Kas kramplarını önlemek için birkaç ipucu:

Kaslarını gevşet. Germe ve gevşeme egzersizlerini egzersiz planınıza dahil edin.
Çeşitliliği ve mineralleri ekleyin. Magnezyum sadece gazlı tabletler (ilaç) şeklinde gelmiyor. Ayrıca tam tahıllı ürünlerde, yeşil sebzelerde ve muzlarda bulunur. Kas krampı için gerekli olan iyi kalsiyum kaynakları süt ürünleri, ıspanak ve yumurta sarısıdır.

Kendinize zaman verin ve egzersiz yoğunluğunu kademeli olarak artırın.

1 yorum:

  1. Yaaaa en muzdarip olduğum konudur. Gece bacağıma aniden kramp girer ve ne yapacağımı bilemediğim için kalkar ağlarım bacağım diye 😅 hep yorulduğumda olur, demekki vücûda dinlenmek için fırsat vermek gerekiyor Ve bir anda kapasitesinden fazla yormamak gerekiyor 👍🏻

    YanıtlaSil