30 Aralık 2018 Pazar

2018’de Sosyal Medyada Gözden Kaçan Haberler

Trump

2018’de Sosyal Medyada Gözden Kaçan Haberler


2018, hem yurtta hem dünyada önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. İnsanların büyük bir kısmı bu gelişmeleri sosyal medya kanallarından öğrendi. Ancak bazı gelişmeler yeteri kadar gündem olamadan çabuk unutuldu. Şimdi 2018 yılında sosyal medyada çok fazla yayılmayan haberlere bir göz atalım. 2018’de sosyal medyada gözden kaçanlar:

Trump’ın Suudi Arabistan Kralını Tehdit Etmesi


ABD Başkanı Trump, tüm dünya önünde Suudi Arabistan kralı ile aralarında geçen konuşmayı açıkladı. Bunu yaparken kendine has üslubunu kullanan Trump, yine eşine az rastlanan bir olayın kahramanı oldu.


Meksika Devlet Başkanı: “Halkım Yoksul, Lüks Uçağa Binemem”


Meksika Devlet Başkanı’nın yayınlanan videosu, gözden kaçan gelişmelerden bir diğeriydi. Başkanın sözleri gerçekten dikkat çekiciydi.




Serena Williams’ın Hakemle Tartışması


Ünlü tenisçi Serena Williams, kendisine ceza veren hakemle maç sırasında tartışma yaşadı. Bu anların görüntüsü Youtube’da ilgi gören spor olaylarından biri oldu.




Türklerle Yaşayan Belçikalı Türkleri Anlattı


Belçika’da 40 yıldır Türk mahallesinde yaşayan Fransızca öğretmeni Belçikalı Brigitte Dayez, sosyal medyada dikkat çeken isimlerden bir diğeri oldu. Düşüncelerini Türkçe olarak ifade eden Belçikalı öğretmen, kendi bakış açısından Belçika’da yaşayan Türkleri anlattı.



Venezuela Devlet Başkanının İstanbul’da Nusret’i Ziyareti


Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye’yi ziyaret etti. Ziyareti sırasında Nusret’e uğrayıp et ziyafeti çeken devlet başkanı, basın açıklamasında bu deneyiminden bahsetti.




Kanlı Ay Tutulması


2018 Temmuz ayında 21. yüzyılın en uzun ay tutulması yaşandı. Dünyanın gölgesi, Ay’ı kızıla boyarken, bu olay kanlı ay tutulması olarak tarihe geçti. Kanlı ay tutulması, sosyal medyada kendine az yer bulsa da 2018’in önemli gelişmelerinden biriydi.

Kendi İsteğiyle Hayata Veda Eden Bilim İnsanı


Ünlü çevre bilimci David Goodall, ötenazinin serbest olduğu İsviçre’de kendi isteğiyle hayata veda etti. Bilim insanı, iğne olurken Beethoven’ın 9. Senfonisi’ni dinledi. 2018 Mayıs ayındaki bu gelişme, sosyal medyada gözden kaçan haberler arasındaydı.

Norveçli Bakanın İstifası


Norveçli bakan Per Sandber, izinsiz bir şekilde yurt dışına tatile gittiği için istifa etti. Bakanın istifa sebebi buydu. Norveçli bakanların hükümetin kendilerine tahsis ettiği cep telefonu ile Norveç’in güvenlik konusunda işbirliği yapmadığı ülkelere gitmeleri yasak. Bakan, devletin verdiği telefonla İran’a tatile gidince istifasını vermek zorunda kaldı.


4 yorum:

  1. tebrik ederim.. dolu dolu bir blogunuz var.. takip edeceğim...

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel övgünüz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Küçük noktası tespit eden bu siteyi çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederiz , bizde sizleri seviyoruz. Sibel Özer

    YanıtlaSil